Högklassiga konstruktioner i stål är vår specialitet.

Urakointiasennus M. Rautio Oy är ett företag som specialiserar sig på krävande stålkonstruktioner, balkbroar och bullerhinder. Vår entusiasm för utmaningar och expertis inom stålkonstruktioner har givit oss över 40 års praktisk erfarenhet av bullerhinder, broreparationer och -monteringar samt olika stålkonstruktionsarbeten.

Fastän våra arbetsplatser ligger runtom i landet, finns våra kontors-, lager- och produktionsutrymmen fortfarande där vi har våra rötter: i Kalajoki i Norra Österbotten.

I början av 80-talet ville man göra sig av med färjor i Finland och särskilt i Lappland,
och det ledde till ett så kallat uppsving för balkbroar, vilket fångade mitt intresse.

Markku Rautio, verkställande direktör

Vi genomför högklassiga stålkonstruktionsarbeten i Finland och Norden.

Vår service omfattar tillverkningen och monteringen av konstruktionen och vid behov planeringen av en komplett helhet. Vi är en certifierad samarbetspartner för CE-märkta produkter enligt standarden EN 1090-1 upp till den högsta utförandeklassen EXC4. Våra svetsningstjänster är certifierade enligt de omfattande kvalitetskraven i standarden EN ISO 3834-2. År 2011 grundades, vid sidan av det ursprungliga företaget, ett separat företag för planering och projektledning, Rautio Eesti OÜ.

Med hjälp av ett eget företag för planering och projektledning är vi konkurrenskraftiga även i framtiden”,
sammanfattar Markku Rautio. Läs mer om våra planerare.

Högklassiga material i kombination med innovativa lösningar och noggrant genomförande skapar grunden för våra bullerhinders långa livscykel.

Patenterat bullerhinder Melueste Rautio

Vårt bullerhinder med återanvändbara och utbytbara delar baserar sig på en absorberande kassett och dess struktur som vi har patenterat.

Vi levererar mångsidiga stålkonstruktioner för våra kunders olika behov.

Beredskap för EXC4

Vi har beredskapen att leverera CE-märkta stålkonstruktioner enligt standarden EN 1090-1 upp till utförandeklassen EXC4.

Våra specialiteter är lyft och förflyttning av brobalkar, stålkonstruktionsarbeten i anslutning till broar samt underhåll och reparationer av stålbroar.

Specialräcken

Dessutom levererar vi specialräcken och andra krävande stålkonstruktioner.

Vårt företag har lång erfarenhet av tunga lyft och förflyttningar.

Egen utrustning

Vi har ett ytterst mångsidigt urval av högtryckshydrauliska domkraftssystem till vårt förfogande.

0
ÖVER 200 MONTERADE BALKBROAR
0
ÖVER 20 ÅRS ERFARENHET AV BULLERHINDER
0
15 OLIKA EGNA LYFT- OCH FLYTTANORDNINGAR

Bekanta dig med våra referenser

Under våra 40 år av verksamhet har vi monterat över 200 balkbroar, planerat och genomfört över 50 bullerhinderprojekt samt ett antal stålkonstruktionsprojekt runtom i Finland.

Vi har genomfört bland annat följande framstående projekt.

På byggplatsen strävar vi alltid efter att ligga steget
före, utan att riskera resultatet.

Våra erfarna experters stenhårda sakkunskap i kombination med vår moderna utrustning ger ett högklassigt resultat. Vår personal reagerar snabbt och arbetar effektivt inom de områden där kunden behöver vår yrkeskunskap och långa erfarenhet på kort varsel. Tack vare vår sammansvetsade personal och vår utrustning kan vi genomföra projekt snabbt, kostnadseffektivt och enligt överenskommen tidtabell. Med våra specialtillverkade lyft- och flyttanordningar kan vi även hantera speciallösningar för lyft och monteringar, från planering till genomförande.

”Entreprenören påbörjar arbetet omedelbart, ligger alltid steget före och beaktar samtidigt kommande problemsituationer – entreprenören har en god förmåga att lösa problem och slutdokumentationen är felfri.”

Kundrespons