Rovaniemen WRC Arctic Rally Finland vaati kolme päivää huippuluokan suorittamista

Kuva: Jarno Saari

Rovaniemen MM-ralli ajettiin keväisissä olosuhteissa 26.-28. helmikuuta. WRC3 -luokassa ajava Raution nimikkokuljettaja Egon Kaur ja kartturinsa Silver Simm ajoivat rallissa toiselle sijalle. ”Arctic Rally on aina ollut haastava, ja tiesimme että tällä kertaa se tulee olemaan vielä entistäkin haastavampi. Meidän täytyi pystyä suorittamaan kolme päivää huipputasolla, ja enimmäkseen onnistuimmekin siinä” aloittaa Kaur.

”Perjantai osoitti ettei kyseessä ole mikään helppo nakki. Olimme 21 sekuntia perässä kärkeä mutta silti kiinni podiumsijassa, moottoriongelmien kanssa. Toisena päivänä, lauantaina, päätimme ajaa pykälän lujempaa ja haastaa kärkipään kuljettajia”, Kaur jatkaa. Aikasakon vuoksi kaksikon matka kärkeen kasvoi päivän aikana kahteenkymmeneen sekuntiin. Täydellisesti onnistunut lauantain viimeinen erikoiskoe kuitenkin paikkasi tilannetta ja VW Polo GTI R5:a luotsaava virolaiskaksikko päätyi toisen ajopäivän jälkeen tuloslistalla toiseksi vain muutamien sekuntien erolla kärkeen.

Kuva: Jarno Saari

Rallin päättävään kolmanteen ajopäivään lähdettäessä Kaurin tiimillä oli tuntuma kärkipään sijoituksesta. ”Tiesimme olevamme lähellä joko kakkos- tai ykkössijaa. Vaikka olimme viimeisillä erikoiskokeilla nopeimpia, pohja-ajat eivät riittäneet voittoon saakka”, kertoo Kaur jääden lopputuloksissa 4,2 sekuntia WRC3 -luokan voittajasta Teemu Asunmaasta.

Tapahtumarikkaan Arctic Rallyn myötä Kaurin tiimin katseet ovat jo tiukasti käännettynä seuraaviin haasteisiin. ”Kaiken kaikkiaan Rovaniemen MM- ralli oli meille loistava opinpaikka, ja nyt olemme nälkäisempiä kuin koskaan”, Kaur päättää.

Kaikki Ajankohtaiset jutut