Tavoitteena pitää lähtönumero 1. Skodan kyljessä myös tulevissa osakilpailuissa

Juha Salo ralliauto

Kuva: Timo Pullikka

Rallin SM- sarjan kesäkauden avausosakilpailu Länsirannikon ralli kilpaillaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Liedossa. Ralli käynnistyy perjantai-iltana ajettavilla kolmella asfalttierikoiskokeella, ja jatkuu lauantaina kymmenellä soraerikoiskokeella. Raution väreissä kilpailevat ja SM-sarjaa johtavat Salo ja kartturinsa Mikko Markkula starttaavat reitille lähtönumerolla 1.

”Ensimmäisenä pitää lähteä kun on pisteissä kärjessä. Yritetään silti vetää niin lujaa kuin pystytään. Perjantain asfalttierikoiskokeet sorapyörillä ajettuna on mielenkiintoinen haaste”, Salo kertoo. ”Uskon, että meiltä löytyy lauantaiseen aura-autonkin rooliin kohtuullisen hyvät asetukset sekä huippuhyvät renkaat. Toivotaan että sade hieman pehmittäisi teiden pintoja. Se sopisi meille hyvin.”

Sarjajohtaja nukkuu yönsäkin nilkka suorana

Kuva: Taneli Niinimäki

Tavoite kesäkauden avauksen osalta on siis selvä: Ykkössija. ”Ykkössijaa lähdemme hakemaan. Emme me muuta vaihtoehtoa ole itsellemme asettaneet.”Salo kertoo asetusten olevan kohdillaan auton ja renkaiden suhteen, ja viime vuonna vastaavassa osakilpailussa vaivanneet ongelmat on nyt huomioitu. ”Meillä on nyt silloisiin pulmiin lääkkeet olemassa. Myös hitaiden teiden ajamiseen olen keskittynyt lisää. Jos reitillä on pientä tietä, niin olen valmistautunut ajamaan niitä eri tavalla kuin ennen.”

Rallin kymmenkertainen suomen mestari on valmistautunut osakilpailuvoiton nappaamiseen päivisin ajettujen testikilometrien lisäksi myös yöaikaan. ”Kun keskittyy pitämään öisinkin nilkan suorassa, niin eikös se ole hyvä lääke?”

SM Mad-Croc Länsirannikon ralli ajetaan Liedossa 28.-29.5.2021 ilman yleisöä. Linkit LIVE-seurantaan kilpailun verkkosivuilta www.lansirannikonralli.fi