Kaikki Ajankohtaiset jutut

Otepään talviralli hyvänä valmistautumisena lähestyvään Rovaniemen WRC Arctic Rally Finlandiin

Kuva: Marleen Maask

Kaur ja Simm voittivat Otepäässä yhteensä kuusi erikoiskoetta kahdeksasta lopputuloksena luokkavoitto R5 2/3 sarjassa sekä kokonaiskilpailun neljäs sija. Otepään talviralli toimi hyvänä valmistautumisena tulevaan WRC Arctic Rally Finlandiin. “Meidän täytyi pitää auto kunnossa ja olla rikkomatta mitään, mutta olla myös nopeita ja selvittää missä voimme vielä parantaa”, kertoo Kaur.

Kuva: Urmo Sibul

“Aloitimme suunnitelman mukaisesti ja voitimme kaksi ensimmäistä pätkää ollen edellä erittäin nopeaa ja kokenutta WRC- konkaria Nikolay Gryazinia, joka ajaa myös VW Polo R5 autoa. Hän oli meitä nopeampi SS3:lla, mutta liika paine aiheutti hänelle ulosajon SS4:lla”, luonnehtii Kaur rallin alkua.

Tämän jälkeen tavoitteena oli johtoaseman säilyttämisen lisäksi kerätä arvokasta tietoa auton suorituskyvystä Rovaniemen WRC- rallia varten. “Löysimme kohdat, joissa meillä on kehitettävää. Esimerkiksi tiedämme nyt missä hävisimme Nikolaylle SS3:lla. Ongelman korjaaminen ennen Suomen WRC- rallia ei ole ihan helppo homma, koska meidän on löydettävä kompromissi vakauden ja nopeuden välille”, Kaur kertoo.

“Ralli päättyi osaltamme luokkavoittoon, voitimme kuusi erikoiskoetta kahdeksasta. Sen johdosta haluan välittää isot kiitokset päätukijoillemme Rautiolle ja Gustaf Tallinnille kaiken tämän mahdollistamisesta. Kaikki fokuksemme on nyt 26.-28.2. ajettavassa WRC Arcticissa, jossa meidän täytyy olla huippuvedossa”, Kaur päättää.